Напрежение в ОбС в морската столица.Групата на Демократична България в общински

...
Напрежение в ОбС в морската столица.Групата на Демократична България в общински
Коментари Харесай

ДБ призова съветници във Варна да не гласуват нов заем и продажба на общински имоти

Напрежение в Общински съвет в морската столица.

Групата на Демократична България в общински съвет Варна изпрати отворено писмо, в което приканва своите сътрудници да не гласоподават поемането на нов дълг от страната на общината, както и да не гласоподават продажбата на 140 дка. общински парцели.

По думите им в случай че Варна поеме нов дълг от 80 млн. лева ще стане градът с максимален финансов дълг от над 200 млн. лева

Според тях всичко се прави с предизборна цел, а парите ще отидат във компания, чието име е добре известно на варненци, написа

Това се прави в този момент, тъй като следващата година преди локалните избори законът не разрешава да се теглят заеми. С тези пари, които всички варненци ще платят, ръководещите желаят да си „ подсигурят ” предизборната акция.

В композиция с настояването на кмета да се продадат нови 140 дка. общински парцели, картината става „ страшна ”, показват от Демократична България.

Според тях в последните десетина години са се разпродали хиляди декари общинска земя и на процедура градът се лишава от благосъстоятелност, като в това време се товари с големи заеми. Това по думите им е целенасочена политика на „ банкрут ” за града.

Припомняме, Общински съвет Варна към този момент гласоподава новият бюджет на морската столица, само че Областния шеф наложи несъгласие върху решението. Така то бе върнато за преразглеждане и прегласуване, първо в отрасловите комисии, които не трансформираха първичната си позиция. Утре следва гласоподаване и от Общинския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР